Diensten

Waar staat Esprit Libre voor?

Esprit Libre betekent een vrije, onafhankelijke geest. Vaak hebben we in het leven geleerd om onszelf aan te passen aan anderen. Op deze manier kunnen we vervreemd raken van onszelf.

Ik kan je helpen je authenticiteit te herontdekken.

Coaching midden- en hoger kader

De afgelopen 19 jaar heb ik met plezier gewerkt in de financiële sector. Als geen ander begrijp ik de complexiteit en de context van het bedrijfsleven.

Ik kan je helpen je competenties verder te ontwikkelen of je verlangen helder te krijgen. Sluit de baan die je hebt nog aan bij je dromen en je talenten? Voel je je nog geïnspireerd door het werk wat je doet?

Samen kunnen we onderzoeken wat je wilt, wat je kunt en wat je (tot nu toe) verhindert dit te bereiken. Ik kan je leren hoe je kunt omgaan met voor jou moeilijke situaties, bijvoorbeeld door assertiever te worden. 

Stress- en burnout coaching

Het leven kan een flink beroep doen op onze energiereserves. Vaak gebeurt er van alles tegelijk in ons leven, zoals een veel eisende baan in combinatie met de zorg voor een gezin en/of ouders. Wanneer er ook nog extra dingen bijkomen zoals ziekte, verlies van familieleden of een baan, een verhuizing of scheiding, kan het zijn dat de batterij geleidelijk of ineens leeg is. Maar ook een verandering in het werk; bijvoorbeeld extra verantwoordelijkheden of een management rol kunnen zorgen voor een stressvolle situatie.

Lichaam en geest zijn niet bestand tegen periodes van chronische stress. Perfectionisme, loyaliteit en gebrek aan assertiviteit spelen hierbij zeker een rol. Dit kan een wissel trekken op je lijf, wat zich bijvoorbeeld uit in allerlei vermoeidheidsklachten, lage weerstand, infecties en ontstekingen, spierspanning etc.

Ik kan je handvatten geven om dit soort situaties aan te pakken en je helpen om te herstellen van stress, overspanning of burn-out. Samen gaan we aan het werk om jouw batterij weer op te laden.

Hoog Senstitief Persoon (HSP) coaching

HSP-ers hebben vaak al vroeg ervaren dat ze anders zijn dan andere mensen (niet-HSP). Waar zij geen last hebben van prikkels zoals licht, geluid, geur, sfeer en energie van anderen, pakken HSP-ers deze feilloos op. Het kost soms tijd  om hier op een goede manier mee om te gaan.

Emoties worden intens beleefd en opmerkingen komen soms (onbedoeld) hard binnen. Informatie wordt diepgaand verwerkt, waardoor je vertraagd reageert op dingen die er gebeuren. Soms kun je overspoeld worden door je eigen emoties, maar ook door die van anderen. Hierdoor kun je je soms vermoeid en overprikkeld voelen.

Door mijn eigen ervaring met hoogsensitiviteit kan ik je helpen om je sensitiviteit als kracht te ontwikkelen. Sensitiviteit is ook een bron van creativiteit, intelligentie, helpt je gemakkelijk verbanden te zien (tussen alles) en je in te leven in situaties.